banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Ναύπλιο: Αντιμετωπίζοντας το άγχος των Πανελλαδικών

Η ψυχίατρος Ιωάννα Παπαδοπούλου μοιράστηκε πολύτιμες συμβουλές και τεχνικές με τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου.
Βιωματικό εργαστήριο διαχείρισης άγχους για μαθητές της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για την ψυχική υποστήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου, με τη διοργάνωση βιωματικού εργαστηρίου διαχείρισης άγχους. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2025, φιλοξένησε την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ιατρό Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Άργους, η οποία μοιράστηκε με τους μαθητές πολύτιμες γνώσεις και τεχνικές για την αντιμετώπιση του άγχους, ιδίως ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέλυσε τις λειτουργίες του εγκεφάλου σε σχέση με το στρες, τις αιτίες και τις επιπτώσεις του, και παρουσίασε αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισής του. Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις ψυχικής ενδυνάμωσης, όπως τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης αρνητικών σκέψεων.

Βιωματικό εργαστήριο διαχείρισης άγχους για μαθητές της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου

Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν ενθουσιώδης, με ενεργή συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. Η παρουσία της κ. Παπαδοπούλου κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι μαθητές απέκτησαν πολύτιμες δεξιότητες για την αντιμετώπιση του άγχους σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Μανώλης, ενώ η διευθύντρια του σχολείου, Νικολέττα Ματσιμάνη, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς την κ. Παπαδοπούλου για την πολύτιμη συμβολή της.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis