Έντονη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Υγείας απευθύνει ο Δήμος Μεγαλόπολης, ζητώντας άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με οδηγούς ασθενοφόρου, μετά και το πρόσφατο περιστατικό όπου τραυματίας τροχαίου αναγκάστηκε να περιμένει όχημα από την Τρίπολη λόγω έλλειψης διαθέσιμου οδηγού.
Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ένα χρόνιο πρόβλημα που, όπως καταγγέλλει η δημοτική αρχή, έχει στοιχίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
«Δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν άλλες ζωές!»
Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κωνσταντίνος Μιχόπουλος κάνει λόγο για αδιαφορία από πλευράς πολιτείας, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη:
«Δεν είναι δυνατόν το 2025 οι πολίτες της Μεγαλόπολης να αισθάνονται ανασφαλείς στον ίδιο τους τον τόπο! Η λύση έπρεπε να είχε δοθεί χθες, όχι αύριο!»
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2024, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της περιμένοντας το ασθενοφόρο από την Τρίπολη, καθώς το Κέντρο Υγείας της περιοχής δεν διέθετε οδηγό.
Πρόταση για δημοτικές προσλήψεις εάν δεν δοθεί λύση
Ο Δήμος ζητά την άμεση ενίσχυση με οδηγούς ασθενοφόρου από το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση, προτείνει ως έσχατη λύση να του επιτραπεί να αναλάβει ο ίδιος την πρόσληψη προσωπικού:
«Αν το κράτος δεν μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα που κοστίζει ανθρώπινες ζωές, απαιτούμε να μας επιτραπεί να προσλάβουμε εμείς οδηγούς ασθενοφόρου!»
Κρίσιμες οι επόμενες κινήσεις
Η επιστολή του Δήμου Μεγαλόπολης φέρνει ξανά στην επιφάνεια την υποστελέχωση των υγειονομικών υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές, θέτοντας προ των ευθυνών τους την πολιτική ηγεσία.
Το ερώτημα πλέον είναι αν και πότε θα δοθεί λύση σε ένα ζήτημα που, όπως καταγγέλλεται, έχει ήδη κοστίσει ανθρώπινες ζωές.