Δωρής: Θα μιλήσω μετά την Τρίτη για τη ΔΕΥΑΝ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ για την αντικατάστασή του και την ενοποίηση των ΔΕΥΑ στην Πελοπόννησο
sokratis doris

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, Σωκράτης Δωρής, δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί επίσημα για την αποχώρησή του από τη θέση του, μετά τη αντικατάστασή του από το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 4 Μαρτίου. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν φεύγει πικραμένος, απάντησε με νόημα: «Θα μιλήσω μετά το Δημοτικό Συμβούλιο».

Η αντικατάστασή του και η στάση του δημάρχου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης θα συζητηθεί το θέμα της αντικατάστασής του, με τον ίδιο τον δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό να αναλαμβάνει την προεδρία της ΔΕΥΑΝ, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης ενοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Δωρής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί, αναφέρθηκε στο έργο που έχει υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Φεύγω ικανοποιημένος, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους εργαζόμενους».

Οι παραιτήσεις που δεν έγιναν δεκτές

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πριν από έναν μήνα είχε υποβάλει προφορικά την παραίτησή του στον δήμαρχο, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Μάλιστα, στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, μετά από επεισόδιο με εργαζόμενο, είχε καταθέσει και γραπτώς την παραίτησή του, αλλά την ανακάλεσε έπειτα από εξηγήσεις που δόθηκαν.

«Ο δήμαρχος με πρότεινε για πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ. Πιστεύω ότι είμαι εντάξει στα καθήκοντά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν λειτουργούσε αυτόνομα: «Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ ενημέρωνα καθημερινά τον δήμαρχο, δεν ήμουν εγωκεντρικός. Όμως, δεν μπορούσα να ακολουθώ συνεχώς προτάσεις μελών του Δ.Σ. χωρίς να έχω καμία υποστήριξη».

Η ενοποίηση των ΔΕΥΑ και οι όροι που θέτει

Αναφερόμενος στο κρίσιμο θέμα της ενοποίησης των ΔΕΥΑ, μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων αν ταυτίζονται οι απόψεις του με τον Δήμαρχο, τόνισε ότι δεν γνωρίζει την ακριβή θέση του δημάρχου. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι «ένα μεγάλο σχήμα μπορεί να φέρει οφέλη για τους καταναλωτές, αρκεί να τεθούν αυστηροί όροι από τους Δήμους και τους εργαζόμενους».

Πρότεινε, ακόμα, να διασφαλιστεί η ύπαρξη δύο γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών σε Άργος και Ναύπλιο, καθώς και να υπάρχει εναλλαγή του προέδρου ανά διετία, με αιρετούς από τις δύο πόλεις.

Όλες οι εξελίξεις θα ξεκαθαρίσουν μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ΔΕΥΑΝ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version