Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου καλεί τους πολίτες σε μια σημαντική εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, από τις 16:30 έως τις 19:30, στον χώρο του σχολείου.
Με σύνθημα «Δώσε αίμα, χάρισε ζωή», η πρωτοβουλία έχει στόχο τη στήριξη δύο σημαντικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων: του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, που καθημερινά έχουν αυξημένες ανάγκες για μονάδες αίματος.
Δραστηριότητες για παιδιά και μήνυμα αλληλεγγύης
Η εθελοντική αιμοδοσία δεν θα είναι μόνο μια πράξη κοινωνικής προσφοράς, αλλά και μια ευκαιρία για οικογενειακή συμμετοχή. Από τις 17:00 και μετά, θα πραγματοποιηθούν ειδικές δράσεις για τα παιδιά, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τονίζει πως η συμμετοχή όλων είναι κρίσιμη, καθώς κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και δύο ζωές, προσφέροντας ελπίδα σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
«Μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε αίμα, μόνο εμείς μπορούμε να χαρίσουμε ελπίδα», επισημαίνουν οι διοργανωτές, υπογραμμίζοντας πως η τακτική εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη κοινωνική ευθύνη και πράξη ανιδιοτελούς αγάπης.