home design 800x400

home design 1170Χ320

«Ομφάλιος Λώρος»: Θεατρική παράσταση στο Ναύπλιο με δυνατό καλλιτεχνικό αποτύπωμα

Μια μοναδική σκηνική εμπειρία υπό τη σκηνοθεσία του Γιώργου Α. Χριστοδούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας.
Ομφάλιος Λώρος

Το Ναύπλιο φιλοξενεί μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση με τίτλο «Ομφάλιος Λώρος», που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας. Το έργο φέρει την υπογραφή του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, ο οποίος έχει αναλάβει το κείμενο και τη σκηνοθεσία, προτείνοντας μια βαθιά καλλιτεχνική προσέγγιση με έντονο συναισθηματικό βάθος.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Χρίστος Γεωργίου, Μυρτώ Λελόβα, Τίνα Γεωργουσίου και Γιώργος Μιχάλης, οι οποίοι καλούνται να μεταφέρουν στο κοινό το δραματουργικό φορτίο του έργου.

Η μουσική επένδυση της παράστασης φέρει την υπογραφή των Σεργκέι και Αλέξανδρου Σαμπούτιν, ενώ η εικαστική παρέμβαση ανήκει στον Ανδρέα Ψαράκο, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ολιστικής καλλιτεχνικής εμπειρίας.

afisa2

Η υπόθεση του έργου

Πρόκειται για το γνωστό αριστούργημα του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου αυτή τη φορά μας παραδίδει τέσσερις ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής, να εγκλωβίζονται μετά από ένα ισχυρό σεισμό μέσα σε ένα μπαρ, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας. 

Εκεί μέσα, μη έχοντας καμία έξοδος διαφυγής και γνωρίζοντας πως τους πλησιάζει ο Θάνατος, αρχίζουν να λένε τις τρομερές αλήθειες τους!

Ένας Ρώσος ρακοσυλλέκτης, ένας Γερμανός αλκοολικός, μια πρόσφυγας από την Μαδαγασκάρη και μια εγκυμονούσα κυρία.

Τα παιδικά βιώματά τους, ο πανικός και κυρίως ο φόβος, κυκλώνουν τραγικά ένα μωρό που δεν έχει γεννηθεί ακόμα… σε μια γέννα που πλησιάζει…

Θα καταφέρουν τελικά να επιβιώσουν; Ποιος είναι αυτός ο Ομφάλιος Λώρος που δένει τόσο ασφυκτικά τις ζωές τους;

Ο συγγραφέας – σκηνοθέτης

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου μεγάλωσε στο Βέλο με καταγωγή το ορεινό Καίσαρι Κορινθίας. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες περιοδικά, και ραδιόφωνα.

ΒΙΒΛΙΑ: «Ο Λόφος της Ειρήνης» Εκδ. ΚΕΔΡΟΣ, «Ιστορίας Λόγος» Εκδ.ΑΡΧΕΤΥΠΟ, «Ορατός κύκλος», Εκδ. ΑΓΓΕΛΑΚΗ , «Το δάκρυ της Τζοκόντας», Εκδ. ΑΓΚΥΡΑ και «Ο Γλύπτης και η κοιμωμένη του»). Εκδ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ.
Θεατρικά έργα του συγγραφέα που έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές

«Γιαννούλης Χαλεπάς, η κοιμωμένη μου», «Ξανθίππη η γυναίκα του Σωκράτη», «Ομφάλιος Λώρος», «Πηνελόπη Δέλτα», «Λέλα Καραγιάννη η μάνα της αντίστασης», », «Κύριε Αττίκ… τελειώσαμε.», «Η Γκιλοτίνα», «ΕΠΤΑ», «Η Kούνια», «Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας», «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του…Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», «Όταν η Φόνισσα συνάντησε την Μήδεια!», «Γράμμα απ’ τη Μικρά Ασία», «Αι γενεαί αι πάσαι…Νικηταράς!». «Το Βαλς της Κόκκινης Βροχής».

Τα περισσότερα έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, Αγγλικά και στα Σέρβικα.

Τα πάρα πάνω έργα, έχουν παρουσιαστεί στις εξής Θεατρικές σκηνές:

«4 Εποχές», «Γκλόρια», «Θέατρο της Ημέρας», «Θέατρο Ελπίδας, Έλενας Τσαλδάρη», «Πασάγιο 8», Θέατρο Διάχρονο Μαίρης Βιδάλη», Μπροντγουέη», «Θεατρική Σκηνή Γκαλερί Δημιουργών», «Θέατρο Αλκμήνη», «Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης», «Θέατρο Τζένη Καρέζη», «Πολεμικό Μουσείο», «Θεατρική σκηνή του Κόμη», «Ελεύθερη Έκφραση», «Βαφείο», «Αλεξάνδρεια», Εκστάν και «Δρόμος».

Επίσης έχουν παρουσιαστεί σε Δήμους, Φεστιβάλ, σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, σε Διεθνή Πανεπιστημιακά συνέδρια, στις Φυλακές Αυλώνα κ.λ.π.

Διακρίσεις και Μεταφράσεις:

Τα περισσότερα θεατρικά του έργα, έχουν τιμηθεί με διακρίσεις από φορείς όπως η Ακαδημία Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης, αποσπάσματα έργων του διδάσκονται σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (π.χ. Martin-Tennessy σε τμήματα κοινωνιολογίας).

Ακαδημαϊκή Καριέρα:

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου είναι καθηγητής στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ στην Αθήνα και μέλος της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Σκηνοθετών. Πραγματοποιεί διαλέξεις και σεμινάρια σε φοιτητές Δραματικών σχολών και Πανεπιστημίων, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

iqos post man 2667x2667
newsletter banner anagnostis