home design 800x400

home design 1170Χ320

Πώς συμμορία ρήμαζε καταστήματα σε Αργολίδα και άλλους 5 νομούς

Συνελήφθησαν 4 άτομα για 20 διαρρήξεις και κλοπές – Η λεία τους ξεπερνά τις 75.000 ευρώ
Διάρρηξη σπίτι

Μεγάλο αστυνομικό χτύπημα σε εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε έξι νομούς της χώρας, διαπράττοντας διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι δράστες είχαν αποκομίσει λεία άνω των 75.000 ευρώ από τις 20 κλοπές που είχαν διαπράξει σε Αργολίδα, Αρκαδία, Αττική, Κορινθία, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τρίπολης, με τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αρκαδίας και Αττικής.

17.2.2025 arkadia egkl. organwsi klopes syllipseis

Οι συλλήψεις και οι κατηγορίες

Στην επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 44, 33 και 43 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ένας 46χρονος αλλοδαπός, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 54χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο στην οργάνωση.

Οι συλληφθέντες βαρύνονται με κατηγορίες για:

  • Εγκληματική οργάνωση.
  • Διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κλοπών.
  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Από το 2023, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συγκροτήσει συμμορία με δομημένη δράση, στοχεύοντας κυρίως σε καταστήματα, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, προϊόντα και καπνικά είδη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες και καταστήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο οχήματα που χρησιμοποιούνταν για τις κλοπές.
  • 5.525 ευρώ προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες.
  • Εννέα κινητά τηλέφωνα.
  • Συσκευή παρεμβολέα σήματος και φορητή συσκευή διάνοιξης μετάλλων.
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
  • Αφρός πολυουρεθάνης που χρησιμοποιούσαν για να παραβιάζουν χρηματοκιβώτια.
  • Μεγάλη ποσότητα προϊόντων κλοπής, όπως καπνικά είδη, αλκοολούχα ποτά και αναλώσιμα προϊόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

iqos post man 2667x2667
newsletter banner anagnostis