home design 800x400

home design 1170Χ320

Τι είδε η Λίνα Μενδώνη στον Μυστρά – 31,6 εκατ. ευρώ για το νέο Μουσείο Σπάρτης

Η Υπουργός Πολιτισμού επιθεώρησε τις εργασίες πυρόσβεσης και αποκατάστασης των Παλατιών του Μυστρά – Τι είπε για τη χρηματοδότηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.
Μενδώνη Δαβάκης Μυστράς

Την πρόοδο των εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά επιθεώρησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Καλαμάτα. Οι παρεμβάσεις στον εμβληματικό χώρο αφορούν το σύστημα πυρόσβεσης και την αποκατάσταση των Παλατιών, με στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Στην αυτοψία συμμετείχαν ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βερούτης, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη για την πορεία των εργασιών και τον συντονισμό των δράσεων στον αρχαιολογικό χώρο.

Κατά τις δηλώσεις της, η Υπουργός επιβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση του νέου, σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης είναι πλήρως εξασφαλισμένη. Το έργο, με προϋπολογισμό 31,6 εκατ. ευρώ, έχει ήδη ενταχθεί στο εθνικό σκέλος και στους εθνικούς πόρους, διασφαλίζοντας την υλοποίησή του.

Η Λακωνία αποκτά έτσι έναν αναβαθμισμένο πολιτιστικό πόλο, που θα ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό, προσφέροντας νέες δυνατότητες ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

iqos post man 2667x2667
newsletter banner anagnostis