Αναμνήσεις από το γραφικό και πανέμορφο χωριό της Δημοτικής Αίπειας (Δήμου Μεσσήνης) το Κακόρρευμα, ξετυλίγονται στο βιβλίο του Πέτρου Μουτζούρη με τον τίτλο «Δι’ασήμαντον Αφορμήν».
Ο συγγραφέας με καταγωγή από το μικρό αυτό χωριό με αφορμή ένα ασήμαντο γεγονός που όμως έμελλε να συμβάλλει στην εξέλιξη και στην πορεία του χωριού, με πολλά δυσάρεστα γεγονότα, σκιαγραφεί μέσα από τις σελίδες γεγονότα και περιστατικά από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.
Με γλαφυρό τρόπο και χωρίς να πλατειάζει και με αντικειμενική ματιά διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, τον εμβαθύνει στο κλίμα της εποχής και μέσα από σύντομες ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια περιστατικά από τη ζωή στα χωριά της ευρύτερης περιοχής.
Οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης στο πλαίσιο της παρουσίασης των χωριών του Λυκόδημου και της ευρύτερης περιοχής ανακάλυψε και παρουσιάζει το έργο του συγγραφέα μέσα από την ομάδα κοινωνικής δικτύωσης στο facebook : «Στην αγκαλιά του Λυκόδημου».
Το Κακόρρευμα βρίσκεται σε ύψος περίπου 240 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, Υπάγεται στην Κοινότητα Χράνων του Δήμου Μεσσήνης Στην γύρω περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα υπολείμματα από χριστιανικούς ναΐσκους που χρησιμοποιούνταν επί Οθωμανών Τούρκων, Δίπλα στον κυρίως οικισμό βρίσκεται και φαράγγι. Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο Γιάννης Λάσκαρης.