home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Κοσμάς Αρκαδίας: Η 3η Γιορτή Κάστανου τα είχε όλα (Εικόνες)

Μια γαστρονομική εμπειρία στη καρδιά του Πάρνωνα.
Κοσμάς Αρκαδίας 3η Γιορτή Κάστανου

Το ορεινό χωριό Κοσμάς, στην καρδιά του Πάρνωνα, γέμισε ζωή το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου, καθώς ο Ενωτικός Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοσμά Αρκαδίας διοργάνωσε την 3η Γιορτή Κάστανου. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία, τη φυσική ομορφιά της περιοχής και τις παραδόσεις που αγκαλιάζει το χωριό.

Με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων και τη διατήρηση των εθίμων, η γιορτή προσέλκυσε πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Από την πρώτη κιόλας μέρα, η κεντρική πλατεία του χωριού γέμισε αρώματα από ζεστά, ψητά κάστανα, τηγανόψωμα, σουβλάκια και εκλεκτό κρασί. Οι παρευρισκόμενοι καλωσορίστηκαν με παραδοσιακά τοπικά πιάτα και μοναδικά γλυκά με βάση το κάστανο, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που ανέδειξε την κουζίνα της Αρκαδίας.

Η Γιορτή Κάστανου δεν περιορίστηκε όμως μόνο στις γαστρονομικές απολαύσεις. Οι επισκέπτες εξερεύνησαν το εντυπωσιακό καστανοδάσος και τα μονοπάτια της περιοχής, απολαμβάνοντας τη φθινοπωρινή φύση και τη θέα στα νησιά του Σαρωνικού.

Παράλληλα, ζωντανή μουσική και παραδοσιακοί χοροί έδωσαν τον τόνο της γιορτής, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά και ζωντάνια.

Photos: anagnostis

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis