home design 800Χ400

Δ. Πτωχός: «Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει την αντοχή και την ενότητα του Έθνους»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, όπου με το μήνυμά του τόνισε:

«Σήμερα, τιμούμε την ιστορική μνήμη της 28ης Οκτωβρίου, μια ημέρα που συμβολίζει την αποφασιστικότητα και την αντοχή του ελληνικού λαού απέναντι στην καταπίεση και τον ολοκληρωτισμό. Τιμούμε επίσης το σθένος και τη θυσία των προγόνων μας, που πολέμησαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας, αφήνοντάς μας ένα ανεκτίμητο παράδειγμα πατριωτισμού και ενότητας.

Σε κάθε σπίτι, υπάρχει μια ιστορία από εκείνα τα δύσκολα χρόνια, μια αφήγηση από τον παππού ή τη γιαγιά μας για τις ημέρες του πολέμου. Αυτές οι ιστορίες μας θυμίζουν ότι οι θυσίες τους δεν ήταν μάταιες. Είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας και της δύναμης που μας ενώνει ως έθνος.

Η Πελοπόννησος, με την ιστορική της παράδοση και την πλούσια συνεισφορά στους αγώνες του έθνους, συνεχίζει να τιμά και να διατηρεί ζωντανή αυτή την κληρονομιά, ενώ ταυτόχρονα προοδεύει με όραμα και πίστη στις αξίες μας. Χρόνια πολλά σε όλους και ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με υπερηφάνεια και αφοσίωση για την Πατρίδα μας».

Οι εκδηλώσεις στην Καλαμάτα ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Λάμπρος Τζούμης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της επετείου για τον σύγχρονο Έλληνα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ η παρέλαση στην κεντρική πλατεία της πόλης ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή μαθητών, στρατιωτικών τμημάτων και τοπικών συλλόγων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version