home design 800Χ400

28η Οκτωβρίου: Η Εθνική Επέτειος στο Άργος και το μήνυμα του δημάρχου

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννη Λυτρίβη

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με ιδιαίτερη υπερηφάνεια  τίμησε το ηρωικό «ΟΧΙ» που συμβολίζει το θάρρος, την ενότητα και τη δύναμη του ελληνικού λαού μπροστά σε κάθε είδους επιβουλή.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου  ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία, από εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Εν συνεχεία ακολουθήσε η μεγάλη μαθητική παρέλαση από τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννη Λυτρίβη ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειαρχης  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού Βασίλης Σιδέρης, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Γεσθημανή Κασνακτσόγλου εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλοι Πολιτικοί Αξιωματούχοι.

Το μήνυμα του Δήμαρχου Άργους – Μυκηνών

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μαλτέζος:

«Την 28η Οκτωβρίου εορτάζουμε το ιστορικό ‘’ΟΧΙ’’, το οποίο μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, που περιείχε το τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη Γκράτσι στον Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού του 1940.

Ας αναπολήσουμε την ανδρεία και την αγωνία των προγόνων μας, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Ας συνεχίσουμε να τιμούμε αυτήν την ημέρα με υπερηφάνεια και αφοσίωση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version