home design 800Χ400

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική στείρωση αδέσποτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Σε συνεργασία με τα κτηνιατρεία της πόλης και το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με τα κτηνιατρεία της πόλης και το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων, πραγματοποίησαν ομαδικές στειρώσεις. Συνολικά, σε δύο μόνο ημέρες, τηρώντας τη νομοθεσία και μεριμνώντας για τη διασφάλιση της υγείας και ευζωίας των ζώων, καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στειρώθηκαν πάνω από 120 αδέσποτες γατούλες.

Στην δράση αυτή συμμετείχαν οι κτηνίατροι του Δικτύου Γιάννης Πολυζώης, Παύλος Πέζαρος, Ελευθερία Γρεβεντοπούλου, Βασίλης Πετρίδης, Μαρία Μπελιβάνη, Ελευθερία Μαρτσέκη, Χρύσα Φάκου, Χάρης Λουκούτος, Χρύσα Λαγουδάκη και η Χριστίνα Στάγκου, οι οποίοι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, επισκέφθηκαν τον Δήμο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αδέσποτα ζώα.  

Οι στειρώσεις έγιναν στα ιατρεία της Μαρίας Πάντου και Ελπίδας Μητσούλα που παραχώρησαν τον χώρο τους και συμμετείχαν ενεργά στις στειρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο. Η συνδρομή των κτηνιάτρων είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε τέτοιου είδους δράσεις.

Στο τελείωμα του προγράμματος την Κυριακή οι υπεύθυνοι του Δήμου ενημερώθηκαν από το δίκτυο εθελοντών φροντιστών αδεσπότων ότι ένας μπούφος (το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό νυκτόβιο πουλί) είχε βρεθεί τραυματισμένος σε μαγαζί της περιοχής. Μέλη του δικτύου μετέβησαν στην περιοχή, το περιμάζεψαν και ο κτηνίατρος Πέζαρος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και φρόντισε τη μεταφορά του στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στην Αθήνα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version