home design 800Χ400

Καινοτομίες και βέλτιστες πρακτικές στους ΟΤΑ με την υποστήριξη του ΠαΠελ

Ενημερωτική ημερίδα της OTA EXPO 2025 με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, στο Hotel King George στο Σύνταγμα, η ενημερωτική ημερίδα της OTA EXPO 2025, με θέμα «Καινοτομίες και Βέλτιστες Πρακτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Η ημερίδα αυτή διοργανώθηκε υπό την επιστημονική καθοδήγηση και το συντονισμό των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετείχε η Σχολή Διοίκησης και το αυτόνομο Επιστημονικό Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εκπροσωπήθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο MaGBISE και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, με πρόεδρο τον καθηγητή Δημήτρη Δημητρίου.

Περισσότεροι από 30 ομιλητές ανέπτυξαν ποικιλία θεμάτων, προσφέροντας πολύτιμες προτάσεις για τις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις ομιλίες συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Γενικοί Γραμματείς, εκπρόσωποι Ειδικών Γραμματειών, η ΚΕΔΕ, το ΕΚΔΑ, και αιρετοί τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ συμμετείχαν επίσης Καφετζοπούλου Όλγα, Μπακογιάννης Ευθύμιος, Μπαλέρμπας Αθανάσιος, Οικονόμου Κατερίνα, Σταθόπουλος Ευστάθιος και Χιονίδης Σάββας.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη, καθηγητή Αθανάσιο Κατσή, ο οποίος κατά την παρέμβασή του ανέπτυξε το πολυδιάστατο ρόλο του Πανεπιστημίου στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Ο καθηγητής Τάκης Αλεξόπουλος, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, παρουσίασε την επιστημονική συμβολή του εργαστηρίου στην διοργάνωση της OTA EXPO και περιέγραψε σύγχρονα πεδία συνεργασίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια, Μαρία Ελένη Αγοράκη, εκπρόσωπος του Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης, τόνισε τη σημασία της επιστημονικής έρευνας για την αποτελεσματική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου, Δρ. Ευάγγελος Παστελάκος, αναφέρθηκε στο ρόλο των σύγχρονων διοικητικών δομών στην αύξηση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζει να υποστηρίζει και να προάγει τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας με επιστημονικές γνώσεις και καινοτόμες προτάσεις για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version