home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Βαρβίτσα Πάρνωνα: Μια γιορτή για τους λάτρεις της κολοκυθόπιτας

Ένα παραδοσιακό γλέντι με γεύσεις και χρώματα.
1η Γιορτή Κολοκυθόπιτας στη Βαρβίτσα Πάρνωνα

Η Βαρβίτσα, ένα γραφικό ορεινό χωριό στους πρόποδες του Πάρνωνα, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την πρώτη της γιορτή κολοκυθόπιτας το Σάββατο 26 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον τοπικό σύλλογο «Το Μετερίζι του Πάρνωνα» και υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεμάτη γεύσεις, μουσική και παράδοση.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί με εκκλησιασμό στον πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Στις 11:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της παραδοσιακής παρασκευής κολοκυθόπιτας, μια διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι τις 12:00.

Το μεσημέρι, η γιορτή θα συνεχιστεί με ένα παραδοσιακό γλέντι, όπου οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ζωντανή μουσική και χορό. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ολοήμερο bazaar με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να αγοράσουν τοπικά εδέσματα και χειροτεχνήματα.

Αυτή η γιορτή αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του συλλόγου να καθιερώσει την κολοκυθόπιτα ως σύμβολο της τοπικής γαστρονομίας και παράδοσης. Η Βαρβίτσα, με τους λίγους αλλά φιλόξενους κατοίκους της, προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση και να απολαύσουν μια ημέρα γεμάτη γεύσεις και χαρά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis