home design 800Χ400

Συναγερμός στην Πάτρα: Λουκέτο σε δύο σχολεία λόγω μηνιγγίτιδας

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας της μαθήτριας – Έκτακτα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης και προσωρινό κλείσιμο σχολείων για την ασφάλεια των μαθητών

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Πάτρας μετά την επιβεβαίωση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια που φοιτά στο 6ο και 2ο ΕΠΑΛ της πόλης. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σοβαρή, ενώ τα σχολεία παραμένουν σήμερα κλειστά σύμφωνα με οδηγία του νοσοκομείου για λόγους προστασίας των μαθητών και του προσωπικού.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το περιστατικό σημειώθηκε όταν η μαθήτρια λιποθύμησε την ώρα του μαθήματος. Μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου και διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα μετά από ιατρικές εξετάσεις.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τη σχολική μονάδα για τον κίνδυνο εξάπλωσης, και η διοίκηση του σχολείου αποφάσισε, για προληπτικούς λόγους, την προσωρινή διακοπή των μαθημάτων. Η ανακοίνωση της διεύθυνσης αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης από το νοσοκομείο, παρακαλούμε να ακολουθήσετε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους και τις στενές επαφές. Θα σας ενημερώσουμε με νεότερες πληροφορίες».

Η κατάσταση της μαθήτριας

Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, υπογράμμισε πως η μαθήτρια ενδέχεται να χρειαστεί νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αν η κατάστασή της επιδεινωθεί.

Η κα Μαστοράκου επεσήμανε στους συμμαθητές της να παρακολουθήσουν τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων, όπως εξανθήματα ή πυρετός, και να επισκεφτούν το νοσοκομείο αν παρατηρήσουν οτιδήποτε ανησυχητικό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version