home design 800Χ400

Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου: Ανατολή και Δύση στο Μυστρά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου: Ανατολή και Δύση στο Μυστρά», η οποία διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον Μυστρά (Mystras Grand Resort Palace). Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μυστρά και της ιστορικής περιόδου των Παλαιολόγων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης σε δηλώσεις του, τόνισε τη σημασία τέτοιων δράσεων για την ενίσχυση της ιστορικής γνώσης και του πολιτισμού της περιοχής και πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

“Η συγκεκριμένη εκδήλωση φώτισε  μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παρουσιάζοντας την καθημερινή ζωή  της εποχής των Παλαιολόγων στον Μυστρά. Μέσα από πρωτοβουλίες σαν αυτή, αναδεικνύεται ο τόπος μας  και προβάλλεται η πλούσια ιστορία της Λακωνίας, καθιστώντας την περιοχή μας σημείο αναφοράς για τον επισκέπτη που θέλει να ανακαλύψει την κληρονομιά του Βυζαντίου.

Η συνεργασία μας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας αποδεικνύει έμπρακτα ότι όταν οι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον Μυστρά ως κομβικό σημείο πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση”.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική μουσική εκδήλωση “Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου: Ανατολή και Δύση στο Μυστρά” από το εξειδικευμένο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio υπό την διεύθυνση του καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και φλαουτίστα Δημήτρη Κουντουρά μαζί με τους Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραϊτη (τραγούδι), Νίκο Ζιάζιαρη (τραγούδι), Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιέλα), Αθανασία Τέλιου (βιέλα) και Αντώνιο Αετόπουλο (ψάλτη), όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ήχους εμπνευσμένους από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βυζαντίου και τη συνάντησή του με τη Δυτική μουσική κουλτούρα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version