home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Στο Άργος η συνέλευση των εργαζομένων στον κλάδο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, το Συνδικάτο Αργολίδας – Κορινθίας καλεί σε Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Άργους, διεκδικώντας δικαιώματα, ασφαλείς συνθήκες εργασίας και βελτίωση μισθών.
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας

Οι εργαζόμενοι στον τομέα του γάλακτος, των τροφίμων και των ποτών των Νομών Αργολίδας και Κορινθίας έχουν ραντεβού με τον αγώνα. Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών της περιοχής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου , στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας στο Άργος. Στο πλαίσιο της συνέλευσης, θα τεθούν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα και δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των μισθών στον κλάδο.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες καλούνται να σταθούν ενωμένοι απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας και των πολιτικών μέτρων που, όπως τονίζουν, υπονομεύουν τις ζωές τους. Στόχος της συνέλευσης είναι να ενισχυθεί το συνδικάτο, να τεθεί ένα σαφές πλαίσιο διεκδικήσεων για το επόμενο διάστημα και να εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή που θα επιβλέψει τις επερχόμενες εκλογές του συνδικάτου.

Διεκδικήσεις και Κρίσιμα Ζητήματα

Μεταξύ των αιτημάτων που προτάσσει το συνδικάτο είναι:

  • Αξιοπρεπείς μισθοί: Κατώτερος κλαδικός μισθός στα 1000 ευρώ και αύξηση 12% για το 2024.
  • Σταθερότητα στην εργασία: Μόνιμη και σταθερή εργασία με 8ωρο, 5ήμερη απασχόληση, προστασία από την επισφαλή εργασία και τα εξαντλητικά ωράρια.
  • Ασφάλεια στους χώρους εργασίας: Απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.
  • Υποστήριξη ανέργων: Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Δωρεάν και ποιοτική υγεία και εκπαίδευση: Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

«Ενότητα και δράση για να ζήσουμε καλύτερα»

Το συνδικάτο υπογραμμίζει πως η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική για την ενίσχυση του αγώνα απέναντι σε όσα υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το μήνυμα της διοίκησης είναι ξεκάθαρο: η δύναμη έγκειται στην ενότητα, η ελπίδα στον αγώνα, και η εκπροσώπηση αποτελεί καθήκον όλων των εργαζομένων.

Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές του συνδικάτου αποτελούν μια κρίσιμη ευκαιρία για να ακουστεί η φωνή όλων των εργαζομένων και να διαμορφωθεί το μέλλον του κλάδου προς όφελος όλων. Με κεντρικό σύνθημα «Τα Κέρδη τους ή οι Ζωές μας», το συνδικάτο προτρέπει τους εργαζόμενους να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis