home design 800Χ400

Αναπάντητα ερωτήματα για το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

Η παράταξη «Ερμιονίδα. Βήμα στο Αύριο» του Γιάννη Μαργέτα κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για σκόπιμη αποφυγή συζητήσεων, επικαλούμενη παρατυπίες.

Σε αιχμηρό τόνο απευθύνεται προς τη Δημοτική Αρχή η παράταξη «Ερμιονίδα. Βήμα στο Αύριο» με επικεφαλής τον Γιάννη Μαργέτα, εκφράζοντας προβληματισμό για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων θεμάτων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας. Η ανακοίνωση επικεντρώνεται στην πρόσφατη απόφαση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να μην προχωρήσει σε συζήτηση για τη σύσταση των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απόφαση η οποία πυροδότησε αντιδράσεις και προκαλεί ερωτήματα για τη διαφάνεια και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η προσφυγή της παράταξης του κ. Μαργέτα προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιδιώκει διευκρινίσεις για το αν είναι παραδεκτό να αποκλείεται ένα τέτοιο θέμα από τη διαδικασία, δεν έφερε άμεση ανατροπή, ωστόσο η πλευρά Μαργέτα επιμένει ότι η παράκαμψη θεμάτων δεν είναι μόνο αμφιλεγόμενη, αλλά αντίκειται και στη διαφάνεια των διαδικασιών. Η παράταξη υπογραμμίζει ότι οι Σχολικές Επιτροπές συγκροτήθηκαν χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρη απόφαση στα εκπαιδευτικά δεδομένα».

Ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή:

  • Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν εισάγει προς συζήτηση θέματα που αφορούν ευαίσθητους τομείς, όπως η εκπαίδευση;
  • Ποιοι οι λόγοι της σύστασης 3μελών επιτροπών, τη στιγμή που άλλοι δήμοι σχηματίζουν 7μελείς, συμπεριλαμβάνοντας και μέλη της αντιπολίτευσης;
  • Ποια η σκοπιμότητα των επιλογών που μοιάζουν να απομονώνουν την αντιπολίτευση από τις εκπαιδευτικές εξελίξεις;

Η παράταξη καλεί τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει τη στάση της και τονίζει ότι δεν δέχεται υποδείξεις για την άσκηση του αντιπολιτευτικού έργου, υπενθυμίζοντας το ρόλο του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου στις προηγούμενες θητείες του.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version