home design 800Χ400

Λακωνία: Ανησυχία για τις αυξήσεις τελών στα τουριστικά καταλύματα

Μέτρα στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που πλήττονται από την αύξηση των Τελών Διαμονής ζητά με παρέμβασή του ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Η πρόσφατη ψήφιση της δυνατότητας στους δήμους να αυξάνουν το Τέλος Διαμονής Παρεπιδημούντων, σε συνδυασμό με την επερχόμενη αύξηση του Τέλους Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, προκαλεί αναταραχή στον ξενοδοχειακό τομέα. Σύμφωνα με τον βουλευτή Λακωνίας, Νεοκλή Κρητικό, οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρότερες για τα τουριστικά καταλύματα, ειδικά κατά τις υψηλές τουριστικές περιόδους.

Με ερώτηση που υπέβαλε προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, ο κ. Κρητικός ζητά την άμεση διερεύνηση τρόπων ενίσχυσης για τα καταλύματα που θα πληγούν περισσότερο από τις αυξήσεις.

«Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας μας, προσφέροντας ανταγωνιστικά πακέτα σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, η αύξηση των τελών, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, δημιουργεί ανασφάλεια στον κλάδο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κλιμακωτή αύξηση των τελών, ανάλογα με την τουριστική περίοδο και το είδος του καταλύματος, αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τα μικρά και μεσαία καταλύματα, που είναι πιο ευάλωτα στις οικονομικές πιέσεις. Ο κ. Κρητικός τονίζει πως η βιωσιμότητα του κλάδου πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροχρόνια ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου στη Λακωνία αλλά και ευρύτερα στη χώρα, με πολλούς να φοβούνται ότι τα αυξημένα κόστη θα περάσουν στους πελάτες, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version