home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: Μαθητές αποτίουν φόρο τιμής στον 14χρονο Άγγελο

Πένθος στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου – Συμμαθητές του Άγγελου Ρουκάι στο σημείο της τραγωδίας με λουλούδια στα χέρια – Συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη σχολική κοινότητα.
Μαθητές ΔΑΚ Ναυπλίου

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου μετά την είδηση του θανάτου του 14χρονου Άγγελου Ρουκάι, ο οποίος, σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδωσε τέλος στη ζωή του την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Ο νεαρός μαθητής έπεσε από τις κερκίδες του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ναυπλίου, μόλις 50 μέτρα από την τάξη του, με τραγική κατάληξη.

Συγκλονισμένοι οι συμμαθητές του Άγγελου

Το τραγικό γεγονός έχει αφήσει την τοπική κοινωνία σε σοκ, ενώ οι συμμαθητές του Άγγελου εκφράζουν τον πόνο και τη θλίψη τους με συγκινητικές πράξεις μνήμης. Σήμερα, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους ως ένδειξη πένθους. Ντυμένοι στα μαύρα, παρέμειναν στο προαύλιο του σχολείου, αποτίοντας φόρο τιμής στον φίλο και συμμαθητή τους.

Δεκάδες συμμαθητές του Άγγελου μετά το σχολείο συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο του κλειστού ΔΑΚ, κρατώντας λουλούδια στο χέρι, τα οποία θέλησαν να αφήσουν στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν.

Μαθητές ΔΑΚ Ναυπλίου

Το περιστέρι και ο συμβολισμός

Μία στιγμή που σόκαρε τους μαθητές ήρθε τη στιγμή του περιστατικού. Την ώρα που ο Άγγελος βρισκόταν στις κερκίδες του σταδίου, ένα περιστέρι εισήλθε στην τάξη του και περιπλανιόταν για λίγα λεπτά.

Τότε κανείς δεν έδωσε σημασία στο περιστατικό, όμως όταν το τραγικό γεγονός έγινε γνωστό, οι μαθητές δεν μπόρεσαν να αγνοήσουν τον συμβολισμό. Το περιστέρι θεωρήθηκε πλέον ένα σιωπηλό μήνυμα, αφήνοντας τους πάντες βαθιά συγκλονισμένους.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου αποχαιρετά τον αγαπημένο του Άγγελο, μαθητή της Γ΄ Τάξης, και συμπαραστέκεται στην οικογένειά του για τον αδόκητο χαμό του παιδιού της. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει ομόφωνα να παρευρεθεί στη νεκρώσιμο εξόδιο ακολουθία.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άγγελου και στη σχολική κοινότητα: «Βαθιά συγκλονισμένοι από τον τραγικό χαμό του μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στη σχολική κοινότητα. Ο Σύλλογος θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του θανόντα, καθώς και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας».

Αντίστοιχα η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άγγελου, που πέρασε τα έξι πρώτα χρόνια της μαθητικής του ζωής στο σχολείο και που έφυγε τόσο πρόωρα, τόσο άδικα, τόσο ξαφνικά. «Άγγελε, το χαμόγελο σου θα είναι για πάντα χαραγμένο στη μνήμη και την καρδιά μας. Καλή ανάπαυση στον κόσμο των αγγέλων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μαθητές ΔΑΚ Ναυπλίου

Το τραγικό αυτό συμβάν έχει αφήσει την τοπική κοινότητα σε βαθιά θλίψη, και η σχολική κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απώλειας και να στηρίξει ψυχολογικά τους μαθητές.

Πότε θα γίνει η κηδεία

Η κηδεία του άτυχου παιδιού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου φίλοι, συγγενείς και σύσσωμη η τοπική κοινωνία θα πουν το τελευταίο αντίο στον Άγγελο.

Η σορός του θα βρίσκεται στην οικία του, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να τον τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis