home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Αδιέξοδο με τα vouchers διασύνδεσης

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά την άμεση αποπληρωμή τους, ώστε να σταματήσουν οι καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν επαγγελματίες και τεχνικούς.
pos μηχάνημα

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των vouchers διασύνδεσης, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε επαγγελματίες και τεχνικούς. Όπως καταγγέλλεται, πολλοί τεχνικοί αρνούνται να δεχτούν τα εκπτωτικά κουπόνια (vouchers) που είχαν εκδοθεί στα ονόματα των επαγγελματιών, επικαλούμενοι καθυστερήσεις στις πληρωμές από το αρμόδιο υπουργείο.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές», το οποίο στόχο είχε τη διασύνδεση των POS με ταμειακές μηχανές, έχει καθυστερήσει στην αποπληρωμή των απαιτούμενων ποσών στους τεχνικούς, αφήνοντας επαγγελματίες εκτεθειμένους. Οι δικαιούχοι του προγράμματος, παρά το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει στις σχετικές αγορές και εργασίες, αναγκάστηκαν να καλύψουν τα έξοδα από την τσέπη τους, καθώς οι τεχνικοί αρνούνται να ολοκληρώσουν τις εργασίες χωρίς άμεση πληρωμή.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει αναγνωρίσει ότι εκκρεμούν πληρωμές από προηγούμενους κύκλους του προγράμματος, προκαλώντας ανησυχία για τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων που βασίζονται σε αυτές τις τεχνολογικές υποδομές.

Η Ομοσπονδία καλεί το αρμόδιο υπουργείο να λάβει άμεσα μέτρα για την επιτάχυνση της αποπληρωμής, ώστε να μην χαθούν τα vouchers και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις. Οι επαγγελματίες που έχουν ήδη πληρώσει περιμένουν δικαιοσύνη και άμεσες λύσεις από τις αρχές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis