home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Σημαντικά μηνύματα για την κλιματική αλλαγή – Τι είπε ο Πτωχός στην Καβάλα

9η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και περιφερειακών παραγόντων.
Πτωχός Καβάλα

Σε μια εποχή όπου η κλιματική κρίση επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, η σημασία της κλιματικής προσαρμογής και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Κατά την 9η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με θέμα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κλιματική Αλλαγή», ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός ανέδειξε την αναγκαιότητα για άμεση δράση και ενίσχυση της ετοιμότητας των τοπικών αρχών.

Μιλώντας εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), ο κ. Πτωχός υπογράμμισε ότι η κλιματική κρίση δεν επηρεάζει μόνο τις δημόσιες υποδομές, αλλά έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία, την υγεία και την κοινωνική συνοχή. «Η άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι απαραίτητη για την προστασία των πόλεων, των χωριών και των περιουσιών των συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Πτωχός, προσθέτοντας ότι η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης είναι κρίσιμη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πτωχός Καβάλα

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι περιφερειακοί παράγοντες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές για τη διαχείριση της κλιματικής προσαρμογής στην περιοχή τους.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Τοψίδης, υπογράμμισε ότι οι πετυχημένες πρακτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορούν να αποτελέσουν οδηγό και για άλλες περιφέρειες, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis