home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Μέθανα: Ένα ηφαιστειακό θαύμα στη σκιά της ιστορίας

Ένας κρυμμένος θησαυρός του Αργοσαρωνικού
Μέθανα

Τα Μέθανα, αυτός ο μοναδικός ηφαιστειακός παράδεισος στην βορειοανατολική ακτή της Πελοποννήσου, μας καλούν να εξερευνήσουμε ένα μέρος γεμάτο αντιθέσεις. Με έκταση περίπου 44 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η χερσόνησος ενώνει το παρελθόν με το παρόν, την άγρια φύση με την ιστορική κληρονομιά. Συνδέεται με την Πελοπόννησο μέσω ενός στενού ισθμού, ενώ οι ακτές της αγκαλιάζουν το γαλήνιο Σαρωνικό.

Ο ηφαιστειακός της χαρακτήρας είναι το σήμα κατατεθέν των Μεθάνων. Η χερσόνησος φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της, το ηφαίστειο και την εξαιρετική γεωλογική σημασία της. Στα ανατολικά και δυτικά άκρα της συναντάμε τα εντυπωσιακά ακρωτήρια Άγιος Γεώργιος και Κρασοπαναγιά, ενώ ο ασβεστολιθικός λόφος της Παναγίας δεσπόζει προς τα νότια, προσδίδοντας στη χερσόνησο το χαρακτηριστικό τριγωνικό της σχήμα.

Η περιοχή, εκτός από τη φυσική της ομορφιά, γέννησε και εξέχουσες πολιτιστικές προσωπικότητες, όπως η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και ο ρεμπέτης Γιώργος Μπάτης.

Αν επισκεφτείτε τα Μέθανα, μην παραλείψετε να απολαύσετε τις θεραπευτικές τους πηγές, να εξερευνήσετε τα μονοπάτια που οδηγούν στους ηφαιστειακούς κρατήρες και να χαλαρώσετε στα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες που προσφέρουν τοπικές γεύσεις και φιλοξενία.

Βίντεο: Tasos Fotakis | DroneWorks | Travel

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis