home design 800Χ400

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Ισχυροί βοριάδες έως και 8 μποφόρ – Δέστε τα σκάφη

Κρίσιμες οδηγίες για ασφαλή πρόσδεση και προστασία σκαφών

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου εξέδωσε έκτακτο δελτίο για θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η προειδοποίηση αφορά τους ισχυρούς βοριάδες που πνέουν στο νοτιοδυτικό Αιγαίο και αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2024, με εντάσεις ανέμου που αγγίζουν τα 7 έως 8 μποφόρ.

Οι ιδιοκτήτες σκαφών που βρίσκονται αγκυροβολημένοι σε λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Το Λιμεναρχείο τονίζει την ανάγκη για διαρκή επιτήρηση και επαγρύπνηση, καθώς και την αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι αρμόδιοι συστήνουν την άμεση επικοινωνία μέσω του καναλιού VHF 12, αλλά και τηλεφωνικά στα 2752022974 και 2752027022. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν επίσης να καλέσουν τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 108 και 112 για την παροχή βοήθειας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version