home design 800Χ400

Αποκάλυψη σοκ: Πρώην αντιδήμαρχος έψαχνε για αρχαία σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Στην εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε παράνομες ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους., εμπλέκονται επίσης ένας ηλεκτρολόγος-youtuber και επιχειρηματίας.

Σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που είχε εμπλακεί σε παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές σε Μεσσηνία και Αργολίδα. Η υπόθεση προκαλεί σάλο, καθώς μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται ένας πρώην αντιδήμαρχος, που τώρα είναι σύμβουλος δημάρχου, καθώς και άλλοι γνωστοί επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύονταν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, διεξάγοντας παράνομες ανασκαφές για αρχαία ευρήματα. Ο πρώην αντιδήμαρχος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, ισχυριζόμενος πως βρισκόταν στην περιοχή για κυνήγι, ενώ αναφέρει πως δεν βρέθηκε τίποτα επιβαρυντικό εναντίον του.

Ο ηλεκτρολόγος – youtuber

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας ηλεκτρολόγος, ο οποίος διατηρούσε κανάλι στο YouTube, όπου δημοσίευε βίντεο σχετικά με την εύρεση πολύτιμων μετάλλων, με πληροφορίες για την τεχνολογία ραβδοσκοπίας και ανιχνευτών μετάλλων.

Ο εξοπλισμός του περιλάμβανε πλήρη εργαλεία για παράνομες ανασκαφές, ενώ οι αρχές κατέσχεσαν 21 ραβδοσκοπικά μηχανήματα και 16 ανιχνευτές μετάλλων.

Οι κωδικές ονομασίες

Όπως αποκάλυψε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, η ομάδα διέθετε βιβλία και χάρτες που υποδείκνυαν την ύπαρξη αρχαιολογικών τάφων, ενώ χρησιμοποιούσαν και κωδικές ονομασίες όπως «αντάρτικο» για χρυσά νομίσματα και «οδοντόβουρτσα» για ανιχνευτές μετάλλων.

Η Αστυνομία εκτιμά πως η οργάνωση είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 ανασκαφές τους τελευταίους έξι μήνες.

Παρά την προσωρινή απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι έρευνες συνεχίζονται, με την Αστυνομία να αξιοποιεί δεδομένα GPS για τον εντοπισμό σημείων που επισκέφθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version