home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Ενθρόνιση για τον νέο μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

Πότε έρχεται ο Επιφάνιος στην Τρίπολη
epifanios karageorgos

Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ετοιμάζεται να καλωσορίσει τον νέο Μητροπολίτη της, Επιφάνιο, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου. Ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ανακοίνωσε ότι η υποδοχή θα λάβει χώρα στην Πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, στις 11:30 το πρωί.

Η υπαίθρια τελετή θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το ιστορικό Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, και στη συνέχεια, σε μια ιδιαίτερα συμβολική πομπή, ο νέος Μητροπολίτης θα μεταβεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, όπου θα ακολουθήσει η τελετή ενθρόνισης.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, καθώς και πλήθους Αρχιερέων, Κληρικών, Μοναχών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φυσικά των πιστών που θα συγκεντρωθούν για να τιμήσουν τον νέο Ποιμενάρχη τους.

Ο Δήμος Τρίπολης έχει προετοιμάσει την υποδοχή με την αρμόζουσα λαμπρότητα, τονίζοντας τη σημασία αυτής της ιστορικής στιγμής για την τοπική Εκκλησία και την κοινότητα. Η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη κ. Επιφανίου θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ενώ η παρουσία υψηλών προσωπικοτήτων της Εκκλησίας και της πολιτείας θα υπογραμμίσει την σπουδαιότητα του γεγονότος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis