home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Καστάνιτσα Αρκαδίας: 40 χρόνια Γιορτή Καστάνου

Απολαύστε περιπάτους, παραδοσιακά εδέσματα και ξεναγήσεις σε μια μαγευτική φθινοπωρινή ατμόσφαιρα το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου.
Γιορτάζουν και φέτος τα κάστανα στην Καστάνιτσα

Η μαγευτική Καστάνιτσα, ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Αρκαδίας, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 40η Γιορτή Κάστανου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, στις 26 και 27 του μηνός. Από τις 9:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ξεχωριστό φθινοπωρινό διήμερο με άρωμα παράδοσης, γεύσεων και φυσικής ομορφιάς.

Το φετινό πανηγύρι αποκτά χαρακτήρα περιπάτου, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα γραφικά σοκάκια του χωριού και να απολαύσουν διάφορες εκδηλώσεις που απλώνονται από άκρη σε άκρη της Καστάνιτσας. Κατά την άφιξή τους, οι επισκέπτες θα λάβουν έναν χάρτη με οδηγίες για τις δραστηριότητες της ημέρας και θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ζεστά ροφήματα, όπως τοπικό τσάι του βουνού, παραδοσιακό τραχανά και βραστά κάστανα.

Στην πλατεία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Σύλλογος έχει οργανώσει ένα πλήρες μενού από τοπικά εδέσματα που περιλαμβάνουν γίδα βραστή, χοιρινό με κάστανα, ρεβίθια με κάστανα, πίτες, σουβλάκια και τηγανητό ψωμί, συνοδευόμενα από κρασί, ζεστό κρασί και τσίπουρο. Οι γεύσεις αυτές, φτιαγμένες με μεράκι, υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ είναι η περιήγηση στον «Δρόμο της Καστανιάς», που διασχίζει το χωριό, ενώ οι λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Βυζαντινό Πύργο και το Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, προσφέροντας μια γεύση από το παρελθόν της περιοχής.

Για τους μικρούς φίλους, θα υπάρχει παιδικό εργαστήρι και μια Γωνιά Παραμυθιού, καθώς και ένα περίπτερο αφιερωμένο στην Τσακωνιά και την τοπική τσακωνική διάλεκτο. Παράλληλα, παραδοσιακές χορευτικές ομάδες και τοπικοί μουσικοί θα προσφέρουν ζωντανή ψυχαγωγία, μεταφέροντας το κέφι και τον παλμό της γιορτής.

Στους δρόμους του χωριού θα βρείτε πωλητές με κάστανα, καρύδια και χειροποίητα είδη λαϊκής τέχνης, ενώ οργανωμένες περιηγήσεις θα μπορούν να εξυπηρετηθούν κατόπιν συνεννόησης.

Ωστόσο, η Καστάνιτσα είναι ένα ορεινό χωριό, με δυσκολίες στη μετακίνηση λόγω του άνισου εδάφους, οπότε οι επισκέπτες καλούνται να προγραμματίσουν κατάλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis