home design 800Χ400

Ο Τάσος Χρόνης στο Olympia Forum για την καινοτομία στους Δήμους

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου μίλησε για την ανάγκη κοινωνικής καινοτομίας, πολιτιστικής διαχείρισης και νέων πρακτικών που στοχεύουν στην ευημερία των πολιτών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του δημάρχου Επιδαύρου, Τάσου Χρόνη, ως ομιλητή στο Olympia Forum, με θέμα την καινοτομία και τις καλές πρακτικές στους δήμους.

Ο κ. Χρόνης τόνισε τη σημασία της κοινωνικής καινοτομίας στη δημόσια διοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι η πραγματική καινοτομία δεν συνίσταται πάντα σε νέες τεχνολογίες, αλλά στις απλές λύσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Φώτο: fb (Tasos Chronis)

Καινοτομία: Πέρα από την Τεχνολογία

Στην ομιλία του, ο κ. Χρόνης ανέφερε πως η καινοτομία στους δήμους δεν πρέπει να περιορίζεται σε περίπλοκα συστήματα και τεχνολογίες, αλλά να επικεντρώνεται στην εξεύρεση πρακτικών λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

«Η καινοτομία μπορεί απλώς να είναι κάτι που κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση του προβλήματος, χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό ή σύνθετα συστήματα», δήλωσε.

Ο ρόλος της κοινωνικής καινοτομίας

Η κοινωνική καινοτομία βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασής του, με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει την ανάγκη για νέες δράσεις που βασίζονται σε σύγχρονα δεδομένα και προάγουν τη βιώσιμη ευημερία σε οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Χρόνη, το δημόσιο σύστημα διοίκησης πρέπει να δομηθεί γύρω από τους πολίτες, ώστε να προωθούνται πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων.

Φώτο: fb (Tasos Chronis)

Οι πολίτες να γίνουν πρεσβευτές του πολιτισμού τους

Ένα από τα κύρια σημεία της ομιλίας του κ. Χρόνη ήταν η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των δήμων μέσω της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την υιοθέτηση μνημείων από τις τοπικές κοινότητες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, ώστε οι πολίτες να γίνουν πρεσβευτές του πολιτισμού τους.

Μάλιστα, έκανε αναφορά στη δική του πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Αρχαίου Δράματος στην Επίδαυρο, τονίζοντας πως οι κάτοικοι εκπαιδεύονται και συμμετέχουν σε πολιτιστικές δράσεις που συνδέουν την ιστορία με το μέλλον της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version