home design 800Χ400

Αργολίδα: Εκπαιδευτικοί ενάντια στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Μαζική απεργία για τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου – Συγκέντρωση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αργολίδας.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας καταγγέλλει την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη συνεχή υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται σε αδιέξοδο, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες υποδομές για τους χιλιάδες αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα προβαίνουν σε μηδενικές προσλήψεις σε βασικές ειδικότητες. Τα σχολεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βασικά είδη, όπως χαρτικά και καθαριστικά, την ίδια στιγμή που οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν αυξήσεις μόλις 0,40 ευρώ τη μέρα.

Η ανακοίνωση καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει ταχύτητα και επιδεξιότητα μόνο όταν πρόκειται για την αποστολή ειδοποιητηρίων και την επιβολή πειθαρχικών διώξεων στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου. Ο στόχος τους, όπως αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση, είναι να τρομοκρατήσουν τους απεργούς και να αποδυναμώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στις συλλογικές δράσεις των σωματείων.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην απεργία και στη συμμετοχή στους αγώνες για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και να δώσουν δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση της Τετάρτης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version