home design 800Χ400

Άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου Καλαμάτας

Η έκκληση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας χαρακτηρίζει τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας ως επιτακτική ανάγκη, τονίζοντας ότι πρέπει να λήξει άμεσα το ζήτημα της παραχώρησης του μετά την κατάθεση της μοναδικής προσφοράς από το επενδυτικό σχήμα. Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος επισημαίνει πως η αναβάθμιση των υποδομών είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, ο σύλλογος ζητά τη σύσταση φορέα που θα πιέσει για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ο οποίος θα συνδέσει τον οδικό άξονα της δυτικής Ελλάδας με την Καλαμάτα. “Οι τεχνολογικές εξελίξεις του 2024 επιτρέπουν τη διευθέτηση των τεχνικών ζητημάτων, όπως το πέρασμα από τον Καϊάφα”, αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη ώστε να αποφευχθεί η φτωχοποίηση ορισμένων περιοχών και ο υπερτουρισμός σε άλλες.

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν τη συγκέντρωση του 80% των τουριστικών εσόδων σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Αττική και το Νότιο Αιγαίο, αφήνοντας μόλις το 20% σε περιφέρειες όπως η Πελοπόννησος. Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι για να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει μια νέα στρατηγική στον τουρισμό, δίνοντας προτεραιότητα σε υποδομές όπως τα αεροδρόμια, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Οι φορείς και οι αρχές πρέπει να ενωθούν για να διεκδικήσουν την ολοκλήρωση των έργων υποδομών στις περιοχές τους. Μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version