home design 800Χ400

Νέα Κίος: Σύσταση επιτροπής αγώνα για την εξεύρεση λύσης

Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και πολιτών για τη λήψη άμεσων μέτρων μετά το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε μια μητέρα δύο παιδιών.

Το βράδυ της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Κίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων φορέων, όπως του Πολιτιστικού και του Μορφωτικού Συλλόγου, καθώς και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Το ζήτημα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν η παραβατικότητα από κάποιους Ρομά της περιοχής, καθώς και ο θάνατος της Νάντιας Κυριάκου σε τροχαίο στην Παραλιακή, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχή στους κατοίκους.

Τα επόμενα βήματα από τους Κιώτες

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους πήραν το λόγο, εκφράζοντας την ανησυχία τους και καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο στην επιβολή της τάξης όσο και στην ανάγκη λήψης μέτρων που θα συμβάλλουν στην ομαλή συνύπαρξη των κοινοτήτων. Οι κάτοικοι απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές αυστηρότερη επιτήρηση και άμεσες ενέργειες για την διασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή.

Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αγώνα που θα οργανώσει τις επόμενες κινήσεις των κατοίκων, με στόχο την επίλυση του ζητήματος. Η επιτροπή θα εξετάσει τις προτεινόμενες δράσεις και θα επιδιώξει την άμεση συνεργασία με τις αρχές για τη διαχείριση της κατάστασης.

Τεταμένο κλίμα μετά το τροχαίο

Το κλίμα είναι τεταμένο μετά το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Η 37χρονη Νάντια Κυριάκου, μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της όταν το όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και στο οποίο επέβαιναν Ρομά.

Το τραγικό περιστατικό έχει αναζωπυρώσει τις εντάσεις και την απαίτηση για δικαιοσύνη και αλλαγή.

Δράσεις και από Ρομά κατά της παραβατικότητας

Σαφείς αποστάσεις από τις παραβατικές πράξεις κάποιων εκ των Ρομά της περιοχής παίρνει και ο Σύλλογος Ρομά Άργους – Νέας Κίου δια του προέδρου του Βασίλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δήλωσε στο anagnopstis.org πως σκοπεύουν και οι ίδιοι να λάβουν αποφασιστικά μέτρα με ειδικές ομάδες δράσης που θα συνεργάζονται με την αστυνομία για την πάταξη των επικίνδυνων συμπεριφορών, όπως οι παράνομες κόντρες με αυτοκίνητα.

Ο σύλλογος δεσμεύεται να αφαιρεί άμεσα τα αυτοκίνητα από τους παραβάτες και να τα παραδίδει στις αρχές, αναλαμβάνοντας έτσι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Ζαφειρόπουλος κατέστησε σαφές ότι η κοινότητα των Ρομά δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η ανομία και η παραβατικότητα στην περιοχή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version