home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Η Πελοπόννησος στέλνει μήνυμα ζωής: «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στο Ναύπλιο, το Άργος και άλλες πόλεις

Συμμετέχουν μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και όλης της χώρας με στόχο την ευαισθητοποίηση για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ειδικές δράσεις στο Ναύπλιο και συνεργασία με τοπικούς φορείς
Αφίσα Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Η ετήσια εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» επιστρέφει δυναμικά το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, για 18η συνεχή χρονιά, με δράσεις σε πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο, το Άργος, και η Καλαμάτα. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, σε μια εποχή όπου τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα παραμένουν σοβαρό πρόβλημα. Με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και εθελοντών, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Τροχαία, το Ναύπλιο θα πρωταγωνιστήσει με δράσεις που στοχεύουν στη διάδοση του μηνύματος: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Οι πόλεις της Πελοποννήσου και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν τους δρόμους μας ασφαλέστερους.

Ευρωπαϊκή νύχτα νωρίς ατυχήματα

Οι πόλεις της Πελοποννήσου που συμμετέχουν και τα σημεία της δράσης για το 2024 είναι:  

ΑΡΓΟΣ– Πλατεία Αγίου Πέτρου, ΑΡΤΑ – Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.

ΝΑΥΠΛΙΟ, ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ– Aktis Hotel Bar. Υπεύθυνοι δράσης για το Ναύπλιο  είναι ο Κωνσταντίνος Θεμελής και η Τζένη Καρρά.

ΠΑΤΡΑ– Navona Club di Oggi / Πεζόδρομος Ηφαίστου.

ΠΥΡΓΟΣ – Κεντρική Πλατεία Σάκη Καράγεωργα.

Θανατηφόρο αλκοόλ

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC). Με το μήνυμα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», σε περισσότερα από 35 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» προτείνουν στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!»   Οι κίνδυνοι της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι σημαντικό να υπενθυμίζονται συνεχώς ώστε να σώζονται ζωές.

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις και τελεί Υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Πολύτιμοι συνεργάτες η Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis