home design 800Χ400

Πρωταθλήτρια στην φτώχεια η Πελοπόννησος

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα, με το 35,7% του πληθυσμού να κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ το ποσοστό αυτό ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 21,4%.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πρωταθλήτρια στην φτώχεια η Πελοπόννησος

Το 2023, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέγραψε ανησυχητικά υψηλά ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, καταλαμβάνοντας τη θλιβερή διάκριση να βρίσκεται ανάμεσα στις 20 ευρωπαϊκές περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά κινδύνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, το 35,7% του πληθυσμού της Πελοποννήσου βρίσκεται σε κίνδυνο, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 21,4%.

Η Πελοπόννησος δεν είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που αντιμετωπίζει τέτοιες προκλήσεις. Η Δυτική Ελλάδα ακολουθεί με ποσοστό 35,2%, ενώ το πρόβλημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού παραμένει έντονο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι πως, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, περιοχές όπως η νότια Ιταλία, οι απομακρυσμένες περιοχές της Γαλλίας και αγροτικές περιοχές της Ρουμανίας αντιμετωπίζουν αντίστοιχα υψηλά ποσοστά κινδύνου. Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών, όπως στην περίπτωση της Ρουμανίας και της Πολωνίας, όπου τα ποσοστά φτώχειας στις πρωτεύουσες είναι σημαντικά χαμηλότερα από το υπόλοιπο της χώρας.

Οι ανισότητες είναι πιο έντονες σε χώρες όπως το Βέλγιο και η Αυστρία, όπου οι πρωτεύουσες καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά φτώχειας από τις υπόλοιπες περιοχές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version