home design 800Χ400

Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Πελοπόννησο

Επιχειρηματίες και στελέχη άνω των 50 ετών στο προσκήνιο.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ποιοι αγοράζουν εξοχικά στην Πελοπόννησο

Η αγορά εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια σε επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων άνω των 50 ετών, οι οποίοι διαθέτουν αποταμιεύσεις και επιδιώκουν την απόκτηση ακινήτων υψηλών προδιαγραφών. Οι αγοραστές αυτοί επιλέγουν κυρίως περιοχές με τουριστική απήχηση, όπως η Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, η Πελοπόννησος και η Ρόδος, ενώ ορισμένοι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες και σε νησιά των Κυκλάδων.

Με προϋπολογισμούς που κυμαίνονται από 250.000 έως 600.000 ευρώ, η ζήτηση για πολυτελή εξοχικά αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβριηλίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Elxis-At Home In Greece, εταιρείας πώλησης και διαχείρισης εξοχικών ακινήτων, η ζήτηση για ακίνητα άνω των 500.000 ευρώ σημειώνει άνοδο. Οι αγοραστές από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, όπως Ολλανδοί και Βέλγοι, ενδιαφέρονται και για επενδυτικές ευκαιρίες μέσω της εκμετάλλευσης των ακινήτων τους.

Νεότεροι αγοραστές, ηλικίας 35-45 ετών, αποτελούν επίσης σημαντικό ποσοστό της αγοράς, εστιάζοντας τόσο στην ιδιοχρησία όσο και στη δυνατότητα μεταπώλησης με αφορολόγητο κέρδος.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης η αυξητική τάση στις τιμές των εξοχικών κατοικιών, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 8%-10%, καθιστώντας την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό επένδυσης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version