home design 800Χ400

«Για την Ελευθερία»: Εικαστική δράση για τα παιδιά στο Ναύπλιο

Εικαστική Δράση για Παιδιά από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου: Έκφραση της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Μέσα από την Τέχνη με τη ζωγράφο και χαράκτρια Εύα Μελά.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου σας προσκαλεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, από τις 10:00 έως τις 14:00, σε μια ξεχωριστή εικαστική δράση για παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου στο Ναύπλιο και θα καθοδηγηθεί από τη γνωστή ζωγράφο και χαράκτρια Εύα Μελά.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 6941601388.

Η δράση αυτή αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση στην αισθητική αγωγή των παιδιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν την έννοια της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» μέσα από τις εικαστικές τέχνες. Στόχος είναι να εμπλουτιστεί η δημιουργική τους έκφραση, να ενισχυθεί η κριτική τους σκέψη και να καλλιεργηθεί η ικανότητά τους να κατανοούν τον κόσμο και την κοινωνική πραγματικότητα.

Η Ένωση Γονέων αναγνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί τέχνης στα σχολεία, συχνά υπό δύσκολες συνθήκες. Με την εκδήλωση αυτή, προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να εμπλουτίσουν την αισθητική τους παιδεία, υποστηρίζοντας παράλληλα την προσπάθεια των εκπαιδευτικών να προάγουν την καλλιτεχνική ευαισθητοποίηση.

Η τέχνη, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης, μπορεί να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με δημιουργική σκέψη και κριτική αντίληψη της κοινωνίας. Αυτή η εικαστική δράση είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια της τέχνης.

Λίγα λόγια για την Εύα Μελά

Η Εύα Μελά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με δάσκαλο τον Λευτέρη Κανακάκι στο Προκαταρκτικό και τον Κώστα Γραμματόπουλο στη Χαρακτική (1974 – 1980).

Το 1981 έλαβε Πιστοποιητικό Σπουδών του Φροντιστηρίου Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου, από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με δάσκαλο τον Γιάννη Παπαδάκη. Κατά τα έτη 1981 – 1982 σπούδασε Σχέδιο και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (Ecole National Superieure des Beaux Arts), με αφορμή μια υποτροφία του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. για θέματα βιβλιοδεσίας. Έλαβε επίσης Μεταπτυχιακή Υποτροφία εσωτερικού του Ι.Κ.Υ. στην Χαρακτική (1985 – 1988) Για μεγάλο χρονικό διάστημα διδάχθηκε Χαρακτική κοντά στον χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο. Έχει παρουσιάσει 22 ατομικές εκθέσεις στη Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Πρόγραμμα εργαστηρίου

  1. Παρουσίαση της έκθεσης του Γιάννη Ψυχοπαίδη για τους ήρωες του 1821.
  2. Προβολή  O απελευθερωτικός αγώνας του 1821 μέσα από τα μάτια των ζωγράφων : Πορτραίτα αγωνιστών από τους  ξένους περιηγητές: Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη,  Ρήγα Φεραίου κ.ά. / και το 1821 στη Λαϊκή Τέχνη μέσα από τα έργα των : Παναγιώτη Ζωγράφου, Θεόφιλου, κ.ά. 
  3. Ευρωπαίοι και Έλληνες  ζωγράφοι μίλησαν στο καιρό τους  για την Ελευθερία
  4. Είναι τα παιδιά στο σημερινό κόσμο  ελεύθερα;  
  5. Οι εικαστικοί καλλιτέχνες  μιλούν ΣΗΜΕΡΑ  με τα έργα τους για την Ελευθερία:  
  6. 10 Σύγχρονα εικαστικά έργα  

Ακολουθεί υπαίθριο εργαστήριο με τα παιδιά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version