home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Ανεβάζει στροφές η Πελοπόννησος σε καταλύματα και εστίαση

Αύξηση στον κύκλο εργασιών καταλυμάτων και εστίασης το 2024 – Η Αργολίδα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης – Ανεβαίνει η Πελοπόννησος.
Ναύπλιο Παλιά Πόλη

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσίευσε νέα δεδομένα για τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων παροχής καταλυμάτων και υπηρεσιών εστίασης για τον Αύγουστο του 2024.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν σημαντική άνοδο, ειδικά στην Πελοπόννησο, η οποία συνεχίζει να αποτελεί δυναμικό πόλο στον τουριστικό κλάδο της χώρας.

screenshot (143)

Οι επιδόσεις στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων στον κλάδο των καταλυμάτων και εστίασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2023 ανήλθε σε 685 εκατομμύρια ευρώ.

Οι περιφερειακές ενότητες με τις υψηλότερες επιδόσεις περιλαμβάνουν τη Μεσσηνία, με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 199 εκατομμύρια ευρώ, και την Κορινθία, με 175 εκατομμύρια ευρώ​.

screenshot (146)
screenshot (147)

Πού κυμαίνεται η Αργολίδα

Η Αργολίδα συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά στον τομέα των καταλυμάτων και υπηρεσιών εστίασης, με τις τοπικές επιχειρήσεις να καταγράφουν κύκλο εργασιών 4,78 εκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο του 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του 2023 και στους δύο μετρήσιμους κλάδους της έρευνας ξεπέρασε τα 144 εκατ. ευρώ.

Παρά τη μικρή μείωση που είχε καταγραφεί το προηγούμενο έτος, η Αργολίδα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενισχύοντας την τουριστική της υποδομή. Οι αυξήσεις αποδεικνύουν τη σταθερή ζήτηση για τουριστικές υπηρεσίες στην περιοχή, με κύριους τομείς δραστηριότητας τα καταλύματα και την εστίαση. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζουν και οι επενδύσεις που γίνονται στον χώρο της φιλοξενίας, βελτιώνοντας την εμπειρία των επισκεπτών.

Σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες, όπως η Κορινθία και η Λακωνία, η Αργολίδα διατηρεί ένα αξιόλογο μερίδιο στην αγορά καταλυμάτων, επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία. Με τη σταθερή άνοδο της ζήτησης, η περιοχή αναδεικνύεται ως ένας από τους σημαντικούς τουριστικούς πόλους της Πελοποννήσου.

screenshot (148)
screenshot (149)
screenshot (150)

Αναπτυσσόμενη η Πελοπόννησος

Σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, η Πελοπόννησος δείχνει θετική πορεία, διατηρώντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με αυξήσεις κυρίως στις επιχειρήσεις παροχής καταλυμάτων.

Παρόλο που η περιφέρεια Αττικής κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό (32,5% του συνολικού κύκλου εργασιών), η Πελοπόννησος καταγράφει σταθερές αυξήσεις που τη θέτουν ανάμεσα στις πιο αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές​

screenshot (151)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis