home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Ένας χρόνος από την εκλογή Πτωχού

«Από την πρώτη στιγμή, ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο σε μια νέα εποχή», αναφέρει ο Δημήτρης Πτωχός.
Δημήτρης Πτωχός

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο Δημήτρης Πτωχός ψηφίστηκε από τους Πελοποννήσιους για να αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την εμπιστοσύνη των πολιτών να αποτελεί τη βάση για ένα φιλόδοξο σχέδιο αναβάθμισης και προόδου. Σε μια δήλωση που σηματοδοτεί την επέτειο αυτή, ο Περιφερειάρχης έκανε τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του και παρουσίασε τα πρώτα από τα αποτελέσματα των δράσεων του.

«Από την πρώτη στιγμή, ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο σε μια νέα εποχή», αναφέρει ο Δημήτρης Πτωχός, τονίζοντας τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, τη βελτίωση των υποδομών, αλλά και την προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Πρώτα αποτελέσματα και όραμα για το μέλλον

Σύμφωνα με τη δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κατά το πρώτο έτος, η διοίκηση της Περιφέρειας έδωσε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω καινοτόμων ψηφιακών λύσεων, καθώς και στην ανάπτυξη ενός ισχυρού brand για την Πελοπόννησο, στοχεύοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της διεθνούς αναγνωρισιμότητας της περιοχής. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση υποδομών και την ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της Πελοποννήσου.

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρει επίσης τη χρήση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την ανάπτυξη νέων κοινωνικών δομών, καθώς και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη, με κύριο στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανθεκτικότητα της περιοχής στις μελλοντικές προκλήσεις.

Συνεργασία και ανάπτυξη

Ο κ. Πτωχός, μιλώντας με αποφασιστικότητα, σημειώνει ότι οι προκλήσεις παραμένουν πολλές, όμως με αφοσίωση, σκληρή δουλειά και τη συνεργασία των πολιτών, η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει πρωτοπόρος σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. «Η Πελοπόννησος έχει τα εφόδια και, κυρίως, τους ανθρώπους για να πρωταγωνιστήσει», υπογραμμίζει, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια.

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεσμεύτηκε να συνεχίσει με το ίδιο πάθος και αφοσίωση, επιδιώκοντας τα καλύτερα για τον τόπο και το μέλλον των επόμενων γενεών.

afisa

Αναλυτικά η δήλωση Πτωχού

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει τα εξής:

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τη στιγμή που οι πολίτες της Πελοποννήσου μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση της Περιφέρειας και μαζί ξεκινήσαμε τη μεγάλη προσπάθεια να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο σε μια νέα εποχή.

Να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά!

Το όραμά μας έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς καθώς η καθημερινή μας δουλειά επικεντρώνεται στη βελτίωση της ζωής όλων, σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

Στους πρώτους αυτούς μήνες, δώσαμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω δημιουργίας σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, τη δημιουργία ενός μοναδικού brand για την Πελοπόννησο, τη βελτίωση σημαντικών υποδομών, την ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού μας αποθέματος.

Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε αποτελεσματικά σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, καθιερώνουμε νέες κοινωνικές δομές, συμβάλλουμε στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα παραγωγής. Στον πυρήνα των πολιτικών μας η αειφόρος και ανθεκτική ανάπτυξη, ενώ σταθήκαμε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές, αλλά με αφοσίωση, σκληρή δουλειά και τη συνεργασία όλων, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε σημαντικά και κυρίως μετρήσιμα αποτελέσματα. Η Πελοπόννησος έχει όλα τα εφόδια και κυρίως το ανθρώπους για να πρωταγωνιστήσει.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια.

Η Πελοπόννησος μπορεί και θα γίνει πρωτοπόρα, με εσάς στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα να διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο μας, το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας, και σας καλώ να παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασιστικοί, γιατί τα καλύτερα έρχονται και θα τα πετύχουμε μαζί».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis