home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Αχλαδοχώρι: Ένα χωριό με παράδοση αιώνων και μοναδικά γεφύρια

Η ιστορία του χωριού χάνεται στα βάθη των αιώνων, με αρχαιολογικά ευρήματα να υποδεικνύουν την ύπαρξη της αρχαίας πόλης Τρίστωλο.
Αχλαδοχώρι

Το Αχλαδοχώρι Σερρών, ένα μικρό αλλά ιστορικό χωριό, βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Όρβηλος και Βροντούς, σε μια πανέμορφη κοιλάδα κοντά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Η περιοχή εντυπωσιάζει με τα περίφημα εννέα πέτρινα γεφύρια, τα οποία μαρτυρούν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Τα γεφύρια αυτά, διάσπαρτα κατά μήκος του ποταμού Κρουσοβίτη, συνδέουν το Αχλαδοχώρι με την πλούσια φύση της Μακεδονίας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη.

Αχλαδοχώρι
Φώτο: Wind-up team

Η ιστορία του χωριού χάνεται στα βάθη των αιώνων, με αρχαιολογικά ευρήματα να υποδεικνύουν την ύπαρξη της αρχαίας πόλης Τρίστωλο κοντά στο Αχλαδοχώρι. Οι μεταλλευτικές δραστηριότητες της αρχαιότητας συνεχίζονται μέχρι και τα βυζαντινά χρόνια, ενώ η πόλη υπέστη παρακμή μετά από δύο καταστροφές.

Στους βυζαντινούς αιώνες, το χωριό αναφέρεται ως “Κρούσοβο”, και η ιστορία του συνεχίζεται με έντονη δράση κατά τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς πολέμους.

Αχλαδοχώρι
Φώτο: Wind-up team

Σήμερα, το Αχλαδοχώρι ξεχωρίζει για τα μνημεία του, όπως η εντυπωσιακή εκκλησία του Προφήτη Ηλία, που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και χτίστηκε το 1870.

Επιπλέον, η παλαιότερη εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών, κτισμένη το 1830, αποκαλύπτει την αρχιτεκτονική απλότητα της περιόδου της Τουρκοκρατίας.

Βίντεο: ©Wind-up team

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis