home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Δεν θέλουν να αφήσουν την Καραθώνα στις ορέξεις των ιδιωτών

Μαζική συμμετοχή πολιτών και φορέων στη σύσκεψη για την υπεράσπιση της δημόσιας παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο, με αιτήματα για ελεύθερη πρόσβαση και προστασία του περιβάλλοντος.
Σύσκεψη σωματείων για την Καραθώνα

Σε μια μαζική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, πολίτες, σωματεία και κοινωνικοί φορείς ένωσαν τις φωνές τους για να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της παραλίας Καραθώνας. Η σύσκεψη, που διοργανώθηκε από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας (ΣΙΥΠΑ), εστίασε στην απειλή ιδιωτικοποίησης της παραλίας και στη διαφύλαξη της ελεύθερης πρόσβασης για όλους τους πολίτες.

Ακολούθησε έντονη συζήτηση με εκπροσώπους διαφόρων σωματείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η παραλία της Καραθώνας πρέπει να παραμείνει δημόσια και ελεύθερη, χωρίς να δοθεί καμία ευκαιρία σε επενδυτές να την εκμεταλλευτούν για ιδιωτικό όφελος.

Σύσκεψη σωματείων για την Καραθώνα

Αιτήματα για την Καραθώνα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πέρα από την αρχική εισήγηση του ΣΙΥΠΑ, προστέθηκαν νέα αιτήματα που ενισχύουν το πλαίσιο διεκδίκησης.

Βασικά σημεία του πλαισίου περιλαμβάνουν:

  • Καμία ιδιωτικοποίηση της παραλίας και απομάκρυνσή της από τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ.
  • Άμεση αποκατάσταση της πρώην χωματερής και καθαριότητα του χώρου.
  • Δωρεάν πρόσβαση και παροχή εξοπλισμού, ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλες υπηρεσίες για όλους.
  • Εξασφάλιση αναβαθμισμένων υπηρεσιών για πολιτισμό και αθλητισμό με κρατική χρηματοδότηση.

Οι φορείς που συνυπέγραψαν το πλαίσιο και συμμετέχουν στη νεοσύστατη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα περιλαμβάνουν το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας, και αρκετούς άλλους.

Με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση περισσότερων πολιτών, η Επιτροπή προγραμματίζει περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες. Η συλλογή υπογραφών έχει ήδη ξεκινήσει, και όπως φαίνεται, το αίτημα για την προστασία της Καραθώνας ενισχύεται καθημερινά με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis