home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Ξυλόκαστρο: Πτωχός και Λυκουρέντζος συζήτησαν για δράσεις αποκατάστασης

Ο Δημήτρης Πτωχός σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοινώνει σχέδιο αποκατάστασης και πρόληψης φυσικών καταστροφών.
Πτωχός Λυκουρέντζος

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την τοπική κοινωνία του Ξυλοκάστρου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, βρέθηκαν στην περιοχή για να στηρίξουν τους πληγέντες και να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή συγκεκριμένες δράσεις αποκατάστασης.

Ο κ. Πτωχός, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, αναγνώρισε το μέγεθος της καταστροφής και υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης παρέμβασης. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές έχει ήδη ξεκινήσει την αποκατάσταση κρίσιμων υποδομών», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη καταγραφή των ζημιών.

Οι ζημιές στις καλλιέργειες, τις δασικές εκτάσεις, τις αρδευτικές υποδομές και τις κατοικίες είναι σοβαρές, με τις αρχές να δίνουν έμφαση στην ανάγκη για άμεσες δράσεις πρόληψης. «Προτεραιότητά μας είναι η υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων στα βουνά ώστε να προλάβουμε μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Πτωχός, τονίζοντας ότι πρέπει να κηρυχθούν οι περιοχές αναδασωτέες και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση έργων αποκατάστασης.

Από τη μεριά του, ο ΕΛΓΑ έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, ενώ ζητείται ταχύτητα στις εκταμιεύσεις αποζημιώσεων για τους παραγωγούς. Ο κ. Πτωχός έκλεισε την τοποθέτησή του, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια θα κινητοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους και θα προχωρήσει σε οικονομικές ελαφρύνσεις για τους πληγέντες κατοίκους του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis