home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Κορινθία: Κοιλάδα υδρογόνου στους Αγίους Θεοδώρους

Με στόχο την κλιματική ουδετερότητα και την ενεργειακή ασφάλεια, το πρόγραμμα TRIERES προωθεί τη χρήση πράσινου υδρογόνου στην Κορινθία.
Υδρογόνο Κοιλάδα υδρογόνου Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κάνει σημαντικά βήματα προς την πράσινη ενέργεια, συμμετέχοντας ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TRIERES. Το έργο αυτό, συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Horizon Europe και το Clean Hydrogen Partnership, στοχεύει στη δημιουργία μιας κοιλάδας υδρογόνου στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Το TRIERES, με συντονιστή τη Motor Oil, περιλαμβάνει τη συμμετοχή 26 εταίρων από πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Αυστρία, Ολλανδία, Αίγυπτος) και έχει διάρκεια 58 μηνών. Ο βασικός στόχος είναι η διασύνδεση της μονάδας παραγωγής πράσινου υδρογόνου, που αναπτύσσεται στα διυλιστήρια της Motor Oil, με επιχειρήσεις, τεχνολογικούς παρόχους, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Οι κοιλάδες υδρογόνου αποτελούν τοπικά οικοσυστήματα παραγωγής και μεταφοράς υδρογόνου, με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, και έχουν κρίσιμο ρόλο στη μείωση των εκπομπών ρύπων, προσφέροντας λύσεις για τη βιομηχανία και τις μεταφορές. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου TRIERES, θα υλοποιηθούν πιλοτικά έργα για τη χρήση υδρογόνου σε αυτοκίνητα, πλοία και μονάδες ηλεκτροδότησης.

Ο Δήμος Λουτρακίου προωθεί τη λειτουργία δύο υδρογονοκίνητων οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του, ενισχύοντας την ενεργειακή του μετάβαση προς μια πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis