home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Η Fraport παίρνει το Αεροδρόμιο Καλαμάτας για τα επόμενα 40 χρόνια

Η κοινοπραξία της Fraport AG και της Πηλέας Α.Ε. υπέβαλε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για τον αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» – Σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών.
Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Η κοινοπραξία της Fraport AG, της Delta Airport Investments A.E. και της Πηλέας Α.Ε. υπέβαλε χθες τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αυτή η προσφορά φαίνεται να κλειδώνει την ανάθεση της διαχείρισης του αεροδρομίου για τα επόμενα 40 χρόνια, εκτός αν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Η ανακοίνωση του Υπερταμείου υπογραμμίζει ότι στόχος είναι η ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή έως τα τέλη του 2024, με τη γερμανική Fraport, που ήδη διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια, να ηγείται της κοινοπραξίας. Η Fraport συνεργάζεται με τη Delta Airport Investments, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου, και την Πηλέας Α.Ε., η οποία ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και ελέγχει το διάσημο Costa Navarino.

Η παραχώρηση αυτή έχει στρατηγικό χαρακτήρα για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί πύλη για την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της νότιας Πελοποννήσου. Το Υπερταμείο/Growthfund θα συμμετέχει με ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Παραχωρησιούχου Εταιρείας, διασφαλίζοντας έτσι την άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση του έργου.

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο που προβλέπει σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές, τη λειτουργία και τη συντήρηση του αερολιμένα, με στόχο την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες. Το έργο αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και την προσβασιμότητα της Μεσσηνίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis