home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Ακριβότερο το ελαιόλαδο στη Λακωνία, φθηνότερο στην Ελλάδα

Χαμηλότερες οι τιμές του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στην Ελλάδα σε σύγκριση με Ισπανία, Ιταλία και Τυνησία. Πού κυμαίνονται οι τιμές σε Μεσσηνία, Κρήτη και Λακωνία.
elaiolado (5)

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα πωλείται σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις κύριες χώρες παραγωγής ελαιολάδου όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Τυνησία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ). Στην ελληνική αγορά, οι τιμές κυμαίνονται από 6,70€ έως 7,50€/κιλό, ενώ στις άλλες χώρες οι τιμές ξεπερνούν τα 7€/κιλό, με την Ιταλία να φτάνει έως και τα 9,20€/κιλό.

Στη Μεσσηνία και την Κρήτη, οι τιμές του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, κυμαινόμενες από 6,70€ έως 6,90€/κιλό, με τον παραγωγό “Νηλέα” να αγοράζει το προϊόν στην τιμή των 6,90€/κιλό για την περυσινή σοδειά. Στη Λακωνία, οι τιμές είναι ελαφρώς υψηλότερες, κυμαινόμενες από 7€ έως 7,50€/κιλό.

Συγκριτικά, στην Ισπανία, η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου φτάνει τα 7,17€/κιλό, στην Τυνησία τα 7,57€/κιλό και στην Ιταλία τα 9,13€/κιλό. Οι τιμές των προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) στην Ιταλία φτάνουν έως και τα 12€/κιλό.

elaiolado times

Η διατήρηση των πιο προσιτών τιμών στην Ελλάδα παρά την παγκόσμια αύξηση τιμών ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές, γεγονός που προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για τους παραγωγούς και εξαγωγείς.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΞαναΨηφιστε τους Αι Σιχτιρ Πια……. :'( :'( :'(……….!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis