banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

«Πάμισος και Μεσσήνη, γνωρίζουμε-νοιαζόμαστε»: Ένας μαθητικός διαγωνισμός αφορμή για την ανάδειξη του ποταμού

Για διάστημα 15 ημερών οι μαθητές έχουν χρόνο να αντλήσουν πληροφορίες για τον Πάμισο και να εκφρασθούν οι μικρότεροι με ζωγραφική και οι μεγαλύτεροι με φωτογραφία ή εφαρμογή πολυμέσων όπως βίντεο
pamisos 1

Μια αφορμή για την προσέγγιση της τοπικής κοινωνίας με την «αξία» του ποταμού Πάμισου που «αγγίζει» τροφοδοτεί και «εμπλουτίζει» την ιστορία και την οικονομική πορεία της Μεσσήνης, αποτελεί μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «Πάμισος και Μεσσήνη, γνωρίζουμε νοιαζόμαστε».

Ένας μαθητικός διαγωνισμός που επιχειρεί να φέρει κοντά τα παιδιά με τον φυσικό πλούτο του ποταμού που γειτνιάζει αλλά και τροφοδοτεί με «ζωή» την πόλη της Μεσσήνης. Για διάστημα 15 ημερών οι μαθητές έχουν χρόνο να αντλήσουν πληροφορίες για τον Πάμισο και να εκφρασθούν οι μικρότεροι με ζωγραφική και οι μεγαλύτεροι με φωτογραφία ή εφαρμογή πολυμέσων όπως βίντεο.

pamisos messini diagonismos

Ο Πάμισος σήμερα διακρίνεται από τη γαλήνη που προσφέρει στους επισκέπτες. Αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο αφού σε αυτόν βρίσκουν καταφύγιο σπάνια πουλιά και πολλά είδη ψαριών. Ο ποταμός είναι στενά συνδεδεμένος με τον άνθρωπο που κατοικεί γύρω του και την άνθηση της μεσσηνιακής οικονομίας γενικότερα. Βιοτεχνίες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης, πόλεις και χωριά που υδροδοτούνται εξαρτώνται από την “παρουσία” του. Αποτελεί διαχρονική διαπίστωση πως κάθε ποτάμι είναι η σύνοψη μιας κοιλάδας και ο Πάμισος και ειδικά η παρόχθια ζώνη, πρέπει να γίνει κατανοητό από τον σύγχρονο άνθρωπο που τον ενώνει η «καθημερινότητα»  μαζί του όπως  και φυσικά από τους κατοίκους της Μεσσήνης και φυσικά των γειτονικών χωριών, πως η προστασία του είναι σε προτεραιότητα.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας διαχείρισης και διαφύλαξης του υδροβιότοπου αλλά και να ξεκινήσει από όλες τις ηλικίες ένα βήμα διαλόγου και προτάσεων για την ανάδειξη τους αφού φυσικά πρώτα όλοι τον γνωρίσουν καλύτερα.

pamisos
ΦΩΤΟ: Γιάννης Λάσκαρης

Τον διαγωνισμό διοργανώνει το εργαστήρι ψηφιακών δεξιοτήτων και πληροφορικής ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ με συντονιστή τον Γιάννη Λάσκαρη και τα έργα παραδίδονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis