home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Καλαμάτα: 42χρονος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο σε οικοδομή

Τραγικό εργατικό δυστύχημα – Άνδρας έπεσε από ύψος 4 μέτρων κατά την τοποθέτηση κάγκελων σε εξώστη.
Εργατικό ατύχημα

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ένας 42χρονος Έλληνας εργάτης οικοδομής έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από ύψος περίπου 4 μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης κάγκελων σε εξώστη 1ου ορόφου κτιρίου στο κέντρο της πόλης.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 12 το μεσημέρι. Ο άτυχος εργάτης, κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό.

Η πτώση του τερματίστηκε επάνω σε κορμό δέντρου, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του. Παρά την άμεση άφιξη του ΕΚΑΒ στο σημείο, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ψάχνουν τον εργολάβο

Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι αναζητούν τον εργολάβο του έργου, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στο σημείο.

Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας

Το τραγικό αυτό περιστατικό αναδεικνύει ξανά το ζήτημα των μέτρων ασφάλειας στα εργοτάξια και τις οικοδομές, όπου συχνά παρατηρούνται ελλείψεις σε επαρκή μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν τηρήθηκαν οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis