banner home design 800x400

Από τη Λιβυή βρέθηκαν στη Μάνη

Το Λιμενικό εντόπισε 38 μετανάστες που είχαν πληρώσει έως 4.500 ευρώ για τη μεταφορά τους από τη Λιβύη. Δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακίνηση.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Από τη Λιβυή βρέθηκαν στη Μάνη

Σε μια οργανωμένη επιχείρηση, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου εντόπισαν χθες το απόγευμα 38 αλλοδαπούς σε παραλία κοντά στο Μαρμάρι του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στη χώρα από την περιοχή της Βεγγάζης, Λιβύη, με στόχο την είσοδο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το ταξίδι τους είχε κόστος που έφτανε μέχρι και τα 4.500 ευρώ ανά άτομο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά την αποβίβασή τους από μηχανοκίνητη λέμβο, ενώ δύο άτομα, ηλικίας 19 και 26 ετών, συνελήφθησαν και αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές της ομάδας. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν.3386/05 για την παράνομη είσοδο στη χώρα, καθώς και το άρθρο 25 του Ν.5038/2023 περί διευκόλυνσης διακίνησης.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε στεγασμένο χώρο στο Γύθειο, όπου τους παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version