banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Τι απαντάει ο Υπουργός Υγείας για την Παιδιατρική Κλινική στην Αργολίδα

Σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, σχετικά με τη μη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αργολίδας
paidiatros

Σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, σχετικά με τη μη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αργολίδας. Στην ερώτησή του, ο κ. Γαβρήλος είχε επισημάνει την ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα η κλινική, καθώς οι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στην Αθήνα, αντιμετωπίζοντας επιπλέον έξοδα και δυσκολίες.

Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε το πρόβλημα, αλλά υποστήριξε ότι η δημιουργία κλινικών σε διάφορες περιοχές της χώρας, χωρίς να υπάρχει επαρκής ανάγκη ή προγραμματισμός για τη στελέχωσή τους, δημιουργεί ζητήματα στο σύστημα υγείας. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι αυτό δεν είναι η πιο αποδοτική λύση για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Σχετικά με το αίτημα του κ. Γαβρήλου για προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων παιδιάτρων, ο Υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου να προκηρύξει μία θέση για παιδίατρο, προσθέτοντας ότι σήμερα στην κλινική υπηρετούν δύο μόνιμοι παιδίατροι, ενώ ένας ακόμη γιατρός βρίσκεται σε μετακίνηση από άλλη δομή.

Ο κ. Γαβρήλος στην τελική του τοποθέτηση τόνισε πως η υποστελέχωση του συστήματος υγείας δεν επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία των δομών και πως η κατάσταση αυτή οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, επιβαρύνοντας τους πολίτες οικονομικά. Ζήτησε, τέλος, την προκήρυξη περισσότερων μόνιμων θέσεων γιατρών και την ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis