banner home design 800x400

Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη έρχεται στο Ναύπλιο

Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη με την Ελένη Γερουλάνου έρχεται να συναντήσει μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στο Ναύπλιο.

Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη με την Ελένη Γερουλάνου έρχεται να συναντήσει μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στο Ναύπλιο.

Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη, μία συνέκδοση του Μουσείου Μπενάκη με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, παρουσιάζει το αλφάβητο με έναν διαφορετικό τρόπο, που βασίζεται στην ποικιλία των εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη.

Είναι ένα αλφαβητάρι, στο οποίο κάθε γράμμα εικονογραφείται με έναν από τους θησαυρούς του Μουσείου Μπενάκη. Μαζί με κάθε γράμμα, μια μικρή φράση δίνει στο παιδί το ερέθισμα για να ρωτήσει και να ανακαλύψει περισσότερα!

Στις Βιβλιοθήκες και στα Εργαστήρια του Φουγάρου θα φτιάξουμε το δικό μας αλφαβητάρι και θα το βάλουμε σε κίνηση!

-πρωί 10 πμ έως 11 πμ
εργαστήρι για εκπαιδευτικούς με την Ελένη Γερουλάνου

-πρωί 11:30 πμ έως 1 μμ
Εργαστήρι για παιδιά 6+ ετών με την Ελένη Γερουλάνου

Ελεύθερη συμμετοχή.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 6941 601388.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Λίγα λόγια για την Ελένη Γερουλάνου:

Η Ελένη Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο BU Wheelock College of Education & Human Development στη Βοστόνη, όπου ειδικεύτηκε σε προγράμματα μουσείων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το 1986 προσελήφθη στη Σχολή Μωραΐτη ως υπεύθυνη του προγράμματος Μουσειακής Αγωγής των παιδιών του Νηπιαγωγείου και το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, όπου εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή της, το 2023. Έχει γράψει βιβλία γνώσης για παιδιά, εμπνευσμένα από συλλογές μουσείων και βιβλία πρωτογραφικών ασκήσεων. Είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειρίστρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Library4all, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και επίτιμο μέλος του «Διαβάζοντας Μεγαλώνω».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version