banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

LIFE-IP CEI-Greece: Ημερίδα και εργαστήριο κυκλικής οικονομίας στην Καλαμάτα

κυκλική οικονομία

Το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (Φο.Δ.Σ.Α.) και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην «Ημερίδα Ενημέρωσης και στο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας», από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα (Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας – “Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή”, Αίθουσα: Αναγνωστήριο Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας), στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το ΥΠΕΝ και υλοποιείται σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων του Πράσινου Ταμείου και της ΟΕΑ. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Συγκεκριμένα, στις 21 Οκτωβρίου, 12:00-15:20 θα διεξαχθεί η Ημερίδα Ενημέρωσης, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece, την ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών κυκλικής οικονομίας που δύναται να εφαρμοστούν στην Πελοπόννησο και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής.

poster peloponnese

Επιπλέον, το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου, 16:30-21:00, στις 22 Οκτωβρίου, 09:30-15:00 και στις 23 Οκτωβρίου 09:30-16:00,στο πλαίσιο του οποίου θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, θα υλοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τους εταίρους του Έργου. Τα εργαστήρια στοχεύουν στην κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν κυκλικές λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜμΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ..

Επισημαίνεται ότι στις 22 Οκτωβρίου, 15:00-17:30, η ΟΕΑ θα διοργανώσει Swap Party – Πάρτι Ανταλλαγής Ρούχων όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν ρούχα που δεν χρειάζονται και να τα ανταλλάξουν με “καινούρια” μεταχειρισμένα ρούχα. Στόχος της δράσης αποτελεί η εφαρμογή πρακτικών κυκλικής οικονομίας, η μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις των κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ecorec.gr/programma-erasmus-torp-parti-antallagis-roychon-2024/.

Η συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις είναι δωρεάν και γίνεται αποκλειστικά με φυσική παρουσία. Ωστόσο για την παρακολούθηση της ημερίδας και του εργαστηρίου απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο:     https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe00j5ft5AsFgEvoVtgexM0MqX5QG9qrc2JkXRJEuKrdDHMKw/viewform

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis