banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κατεβάζει ρολά η εστίαση στις 23 Οκτωβρίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κατεβάζει ρολά η εστίαση στις 23 Οκτωβρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απεργία αποτελεί αναγκαιότητα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

«Απαιτούμε τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των εποχιακά εργαζομένων κατά τους “νεκρούς” μήνες μέσω του ταμείου ανεργίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να υιοθετήσει την μόνη ρεαλιστική πρόταση που έχουμε καταθέσει εδώ και χρόνια σε συναντήσεις με διαδοχικούς Υπουργούς Εργασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) ανακοινώνει ότι, μετά την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειάς της στις 19/09/2024, έχει προγραμματίσει κινητοποιήσεις για τον Οκτώβριο, εάν απαιτηθεί.

Κλειστή η εστίαση για 24 ώρες στις 23 Οκτωβρίου

Η απόφαση για την 24ωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου έρχεται λόγω της αρνητικής στάσης της κυβέρνησης και των ξενοδόχων, οι οποίοι, αντί για διάλογο, επιμένουν σε πρακτικές που επιδεινώνουν τις εργασιακές συνθήκες. Οι εργοδότες αποφεύγουν τις διαπραγματεύσεις και προτιμούν να επικαλούνται κυβερνητικές επιλογές, ενώ η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί την αναστολή δεσμεύσεων για τη βελτίωση των όρων ανεργίας.

Τα κύρια αιτήματά μας περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις και 40ωρη εργασιακή εβδομάδα για 5 ημέρες, με σκοπό την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, καθώς και την αξιοπρεπή διαβίωση των εποχιακά εργαζομένων κατά τους “νεκρούς” μήνες μέσω του ταμείου ανεργίας.

Έχουμε μπροστά μας 20 ημέρες για να οργανώσουμε την απεργία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την πανελλαδική απεργία που οργανώνει η ΓΣΕΕ στις 20 Νοεμβρίου 2024. Η απεργία μας την 23η Οκτωβρίου θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους εργοδότες και την κυβέρνηση από τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και την Αθήνα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis